top of page

CLOWNSLES VOOR GEVORDERDEN

Voor wie?

Voor iedereen die al eens eerder bij mij of bij een andere clownsdocent een clownscursus gevolgd heeft.

Voor iedereen die anderszins spelervaring heeft (via bijvoorbeeld theatersport of theateropleiding).

 

 

Wat leren we?

We gaan veel "beginnerszaken" herhalen, want de ervaring leert dat, hoe vaak we ook spelen, we altijd weer opnieuw beginnen vanuit het niet-weten.  Door herhaling groeit de kwaliteit en de expressie van het gebodene.   We gaan verschillende vormen van clownsspel onderzoeken en meer de verschillende personages en kleuren van de clown uitdiepen.  Denk daarbij aan de witte clown, de august, de tramp, buffoon, de fool. We gaan kijken hoe extreem we daarin kunnen gaan.  Extreem groot maar ook extreem klein. Hoe bereiken we een nog groter effect op het publiek. Welke vorm van clownen past bij mij? Hoe voelen we welke impulsen het meest dienend zijn aan het spel en hoe integreer ik mijn spel nog beter met de reacties uit het publiek. Hoe blijf ik bij 1 ding en vergroot ik dingen uit. Hoe maak ik mijn spel veelkleuriger, anarchistischer, dwazer en hoe hou ik toch het overzicht?  Hoe speel ik schoon en zonder ruis?

Hoe pakken we dit aan?

Weer met veel fysieke training en speloefeningen in de groep, in 3- en in 2 tallen.  Veel presentaties voor de groep.

Als we er aan toe zijn;  dingen uitproberen op straat en voor een publiek.

Praktisch:

Tijd:  In totaal 12 lessen; 1 dinsdagavond in de 2 weken, van 19:30 tot 22:00 uur.  Afhankelijk van het aantal aanmeldingen in principe te beginnen op dinsdagavond 20 september 2022

Locatie: Spiritueel Centrum Pacha Mama, Maersterpaed 8 te Lekkum (bij Leeuwarden).

Kosten: 395,- euro, ex BTW.

Als de dinsdagavonden jou slecht uitkomen vanwege tijd of afstand, dan kun je je ook aanmelden voor een weekend van vrijdagavond tot zondagmiddag.  De datum bepalen we in overleg. Bij 8 aanmeldingen of meer gaat het door. . Het weekend zal ook in pacha Mama gehouden worden.  Er is daar goede mogelijkheid om te overnachten.

Voor meer informatie over dit centrum;  www.spiritueelcentrumpachamama.nl

bottom of page