top of page

CLOWNSLAB

Voor wie?

Voor iedereen die al behoorlijk wat ervaring heeft in clownerie en op specifieke onderwerpen zijn of haar spel willen uitdiepen.

Voor iedereen die aan een act of een clownsvoorstelling willen werken en feedback of inspiratie zoekt.

Voor iedereen die persoonlijke thema's of trauma's willen uitdiepen of uitspelen via de clown en daarmee verder willen komen met zichzelf en het Leven.

Wat leren we?

De weg van de lach, de wijsheid en de eenvoud van het kind is een bevrijdende weg die ook voor een deel naar binnen gaat. We gaan meer aandacht geven voor wie we werkelijk zijn en wat ons ten diepste motiveert.  De clown werkt als een spiegel, want door onze diepere drijfveren onder ogen te zien en uit te vergroten worden ze helder. Volledige acceptatie van wat zich voordoet is noodzakelijk.  Door daar ons licht op te laten schijnen en er zelfs over te lachen  kunnen we er ruimte aan geven en kan het oplossen. Dat is de helende werking van humor.   We zijn dan in staat om ons publiek niet alleen te laten lachen, maar ook om hen te raken en te ontroeren.   Dat zal het doel zijn van het clownslab.  Hoe kunnen we daar komen.

Hoe pakken we dit aan?

Gezamenlijk. Eventueel ook met andere clownsdocenten of lichaamswerkers die hier ervaring mee hebben, zoals o.a. een Jessica Swartberg.

Praktisch:

N.a.v. de leervraag maken we een afspraak en kijken hoe we dit het beste kunnen aanpakken. We bepalen dan de locatie , de tijd en de kosten

bottom of page